מטרות
לימוד מעמיק ומקצועי בתחום גידול הכרם וייצור יין ומתן הכשרה שתספק אפשרות להשתלב בתעשיית היין בארץ ובחו”ל
קהל יעד
חובבי עולם היין או לעוסקים בתחום, בכרמים, ביקבים התעשייתיים וביקבי הבוטיק, לבני קיבוצים ומושבים אשר מגדלים גפנים וכרמים או בעלי קרקעות חקלאיות אשר מעוניינים להסב את תחום עיסוקם באופן מקצועי ומדעי לענף המרתק של ייצור היין
לינק לרישום מקוון
לפרטים והרשמה השאירו פרטים בתחתית הדף.
מדובר על תכנית ייחודית המיועדת לחובבי עולם היין ולעוסקים בתחום, בכרמים, ביקבים התעשייתיים וביקבי הבוטיק, לבני קיבוצים ומושבים אשר מגדלים גפנים וכרמים או בעלי קרקעות חקלאיות אשר מעוניינים להסב את תחום עיסוקם באופן מקצועי ומדעי לענף המרתק של ייצור היין.
התוכנית מורכבת מלימודים עיוניים ומעשיים הכוללים עבודה בכרם, ביקב ובמעבדה. תכנית הלימודים מורכבת מארבעה אשכולות לימוד הכוללים גידול כרם יין, ייצור יין, ניהול וכלכלת יקבים ומקצועות בסיס אקדמי. התוכנית אף כוללת סיור מקצועי בחבל בורגון ושמפיין בצרפת.
בוגרי המסלול יוכלו להשתלב במגוון תפקידים בתעשיית היין בארץ ובחו”ל.
- תאריך פתיחת הקורס: אוקטובר 2023
- הקורס יתקיים בימי חמישי בין השעות 8:30-18:00 ובימי שישי בין השעות 8:30-14:30 בבית הספר ליין בקמפוס אוהלו – קצרין.
- היקף הלימודים הינו 1,100 שעות למשך שנתיים.
- המכללה שומרת לעצמה את הזכות לדחות את פתיחת הקורס למועד מאוחר יותר ואף לבטלו לפי שיקוליה היא.
- יתכנו שינויים בהתאם להוראות משרד הבריאות.
- המפגשים בקורס ילמדו באופן פרונטאלי בכיתות הלימוד, באופן מעשי ובאופן מתוקשב בהתאם להנחיות הממשלה ומצב תחלואת הקורונה.