Click edit button to change this code.
פרמקלצ’ר הינה שיטת תכנון ודרך חיים השואבת השראה מן חכמת המסורת החקלאית העתיקה ומשלבת זאת יחד עם ידע מודרני ממדעי החיים. תכנון מודע ותחזוקה של מערכות אקולוגיות חקלאיות פרודוקטיביות בעלות מגוון, יציבות וחוסן של מערכות אקולוגיות טבעיות. השיטה מספקת כלים מעשיים המבוססים על אתיקות ועקרונות הקיימות אשר יוצרים מערכת יחסים בריאה יותר בין אדם לאדמה.

בתקופה של שינוי אקלימי וחברתי, לכל אחד ואחת מאיתנו יש אפשרות להשפיע, לפעול בצורה נכונה המיטיבה עמו ומיטיבה עם הסביבה. צו השעה הוא יצרנות תוך כדי שמירה על הטבע. יצירה של מערכות תומכות חיים הפועלות עם הטבע. בעזרת ידע מתחום האקולוגיה העמוקה וכלים מעשיים מעולם הפרמקלצ’ר המבוססים על תכנון אינטנסיבי תלוי מחקר והתבוננות הוליסטית רחבה נלמד מחדש כיצד ‘לקרוא’ את הנוף ולהגיב בצורה מועילה שמתחדשת מעצמה Regenerative Action.

למסיימים תוענק תעודת מתכנן פרמקלצ’ר מוכרת ברמה הבינלאומית.

 

היקף תכנית הלימודים

הקורס מורכב מ 22 מפגשים.

96 שעות אקדמיות סה”כ: 61 שעות עיוניות ו-35 שעות מעשיות.

דרכי הוראה ולמידה

  • יום לימודים עיוני: ימי שלישי, 16:00-19:30 (כל שבוע) במכללה.
  • יום לימודים מעשי: ימי שישי 08:30-12:30 (בתדירות של כל מפגש שלישי).
הקורס מורכב מ-4 נושאים עיקריים:

  1. אתיקות ועקרונות הקיימות כיסודות לתנועת הפרמקלצ’ר.
  2. הבנת תהליכים אקולוגיים ונושאים מתוך מדעי כדור הארץ (קרקע, מים, אקלים ועוד).
  3. כלי תכנון ועיצוב של מערכות יצרניות בפרמקלצ’ר (גינת הבית ועד חקלאות אינטנסיבית בקנה מידה בינוני).
  4. קהילה, כלכלה וקיימות (יסודות לקהילה אקולוגית, כלכלה בת קיימא, יצרנות וקיימות ועוד).
אמבר הילרכזת אקדמית
אמבר גדלה בסן פרנסיסקו, ולכן היא אוהבת לשים פרחים בשערה! כבר כילדה אהבה להיות בטבע, וכיום היא נלהבת לשלב את תשוקתה לטבע עם גינון. לאחרונה אמבר סיימה דוקטורט בתחום חקלאות בת-קיימא ופיזיולוגיה של צמחים מדבריים, כך שהיא יודעת איך לחסוך במים! מאז ומתמיד אמבר נמשכה לתחום ההוראה ועכשיו היא נרגשת ליישם את המומחיות שלה בפרמקלצ’ר, אחרי שלמדה עם טליה שניידר וביצעה עשרות פרויקטים ברחבי הארץ והעולם (במיוחד בתחום של בניית גינות קהילתיות), על מנת להביא אנשים וצמחים יחד.
אסף חןמרצה
בעל תואר שלישי במדעי כדור הארץ ותואר שני במדעי המים. מתכנן ומורה לפרמקלצ’ר. מרצה בחוג למדעי הסביבה במכללה האקדמית תל-חי. משלב בין עבודה כמדען במכון מחקר בתחום של חקלאות מדייקת השואפת לשפר תשומות חקלאיות בשטחי חקלאות מסחריים בעזרת טכנולוגיה של חישה מרחוק, לבין תכנון פרמקלצ’ר מעגלי ומחזורי בקנה מידה קטן ויצרני. יצרן חובב של בירה ביתית, ואוהד מושבע של תהליכי תסיסה.