Click edit button to change this code.
מטרות
לימוד והכרת טכנולוגיות להכנת גבינות מסוגים שונים תוך מתן דגש על היבטים כימיים וביולוגיים הקשורים לתהליך הפיכת נוזל החלב לגבינה.
קהל יעד
לאוהבי גבינות המסוקרנים מתהליך הכנתן, ולכל המעוניינים ברכישת הכלים להכנת גבינות ביתיות באופן עצמאי בביתם.
גבינה היא מוצר חלב מוצק. משחר ההיסטוריה, האדם משתמש בטכנולוגיית ייצור הגבינה בכדי לשמר את
תכונותיו התזונתיות של החלב לאורך חודש היובש של בהמתו. מוצר זה הפך נפוץ ובסיסי ברוב חלקי העולם
ובאופן טבעי התפתחו מסורות וטכנולוגיות שונות לייצור הגבינה.
סוגי הגבינה השונים נבדלים במקור החלב (סוג החיה ותזונתה), טכניקת הייצור, סוגי החיידקים ועובשים, רמת השומן, זמן הבחלה שונה ועוד…
תכונותיו התזונתיות של החלב לאורך חודש היובש של בהמתו. מוצר זה הפך נפוץ ובסיסי ברוב חלקי העולם
ובאופן טבעי התפתחו מסורות וטכנולוגיות שונות לייצור הגבינה.
סוגי הגבינה השונים נבדלים במקור החלב (סוג החיה ותזונתה), טכניקת הייצור, סוגי החיידקים ועובשים, רמת השומן, זמן הבחלה שונה ועוד…
הלימודים יתקיימו במטבח הלימוד במכללה האקדמית תל-חי וישלבו חומר עיוני והרצאות פרונטאליות לצד חלק מעשי – הכנת גבינות ומוצרי חלב.
כל מי שמעוניין ללמוד את התחום ולהכין סוגי גבינות שונות בביתו.
לבוגרי הקורס תוענק תעודה סיום קורס “ייצור גבינות” מטעם החטיבה ללימודי חוץ של המכללה האקדמית תל-חי.
9 מפגשים שבועיים, ימי חמישי בין השעות 16:30-19:45, סה”כ 36 שעות אקדמיות.
בכל מפגש יקבלו התלמידים את הציוד הדרוש להכנת הגבינה בבית. בנוסף, יקבלו התלמידים חלב טרי לכל שיעור, סכין ארוכה וציוד וחומרים נוספים לצורך הכנת הגבינות. על כל תלמיד להביא מהבית סיר המכיל לפחות 4 ליטרים.
במהלך השיעורים יכינו התלמידים מגוון סוגי גבינות, ביניהן גבינה צ’רקסית, יוגורט וגבינה לבנה, קממבר, צפתית, בולגרית, רוקפור ועוד.
כללי:
- עלות הרשמה: 350 ₪.
- מספר המקומות מוגבל, פתיחת הקורס מותנית במספר מינימאלי של נרשמים.
- דמי ההרשמה לא יוחזרו במקרה של ביטול לימודים ע”י הנרשם.
תלמידים ממליצים
הקורס היה מצוין ובהחלט ענה על המצופה. חן היה זמין ונגיש לכל שאלה, בעל ידע רב בתחום הגבינות והמזון ויכולות הדרכה נפלאות.