על מנת להפיק את המייטב מהתערבות כזאת ולגלות את הכוחות והמשאבים העומדים לרשותו של הילד והוריו, יש להעמיק ולהרחיב את ההבנה של המרכיבים והאפיונים של מפגש זה כמו גם להכיר לעומק את הדילמות והמורכבויות שהוא מעלה. מפגשי הורה תלמיד כחלק ממערך חינוכי טיפולי מאפשרים הן לילד והן להורה הזדמנות לבחון ולעשות שינוי משמעותי בדפוסי ההתנהגות שלהם, ולהקנות דרכי התמודדות יעילים יותר עם הקשיים הלימודיים, חברתיים או אישיים של התלמיד. השימוש בתהליכי יצירה וכלים השלכתיים מהווים כלי בעל ערך מוסף להעצמה ולהתפתחות.
הקורס יעסוק בדיאלוג ושילוב בין הטיפול באמצעות אמנות לגישות תיאורטיות שונות העוסקות בעבודה עם הורים וילדים.
- מטפלים ריגשיים עם ניסיון של 3 שנים לפחות: פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, קרימינולוגים קליניים, פסיכיאטרים, מטפלים באמנויות ופסיכותרפיסטים בעלי תואר שני, יועצים חינוכיים בעלי ניסיון בעבודה טיפולית.
- מעבר ריאיון קבלה
בוגרי הקורס יקבלו תעודה מטעם היחידה ללימודי המשך של המכללה האקדמית תל-חי. התעודה מעידה על סיום קורס מקיף בנושא של “הדרכת הורים וטיפול בהורות בשילוב יצירה וכלים השלכתיים”.
- הקורס כולל 22 מפגשי וידאו-קונפרנס אינטרנטיים בני שעה מלאה.
- בנוסף 4 או 5 ימים מרוכזים של תרגול מודרך פנים-אל-פנים. סה”כ הקורס כולל 64 ש”א של למידה ותרגול.
- תאוריות וגישות מגוונות לעבודה חינוכית טיפולית עם הורים וילדים כחלק ממערך כולל.
- הדילמות המרכזיות בעבודה משולבת עם הורים: דילמות של המטפל ודילמות של ההורים
- האיכויות הייחודיות של הקשר מטפל/הורים
- סגנונות הורות כמפתח ליצירת קשר עם ההורה וילדו
- התייעצות הורית ממוקדת בשילוב יצירה
- גילוי המשאבים של הילד והקניית דרכי התמודדות יעילים בשילוב כלים הבעתיים
- גילוי המשאבים של ההורה והקניית דרכי התמודדות יעילים בשילוב כלים הבעתיים
- זיהוי קונפליקטים מרכזיים בקשר הורה ילד בשילוב יצירה וכלים השלכתיים
- טכניקות ייחודיות לעבודה עם מצבי הורות ייחודיים: הורים גרושים, אימהות חד הוריות, זוגות חד- מיניים, ילדים מאומצים
- יישום ההתערבויות בעבודה חינוכית טיפולית