מה תואר ראשון יתרום לכם בשוק עבודה

דור ה-Z  הנוכחי הוא דור שמעמיד את שוק העבודה וגם את עולם הלימודים על הרגליים ומחייב אותו לחשב מסלול מחדש. מדובר בדור שהתרגל לקבל הכל מהר ובצורה ממוחשבת. זהו דור שיודע “לג’נגל” היטב בין משימות, מסכים ומצבים אבל לא תמיד יודע להתעמק. כשאלו מאפייני הדור החדש, היכולת להתקבל למקום עבודה ביום שאחרי השירות הצבאי, הופכת למשימה לא פשוטה. שכן, מרבית המעבידים מחפשים דווקא את העובדים שיודעים ללמוד, להתעמק ולחקור ולהסיק מסקנות. אז איך הם ידעו שאתם דווקא המועמדים המנצחים שלהם ושכדאי להם לקבל דווקא אתכם? התשובה טמונה, ובכן…. תואר ראשון זאת התשובה.

תואר ראשון כמדד לכישורי למידה, העמקה ויכולת הסקת מסקנות

אם תשאלו מעבידים איזה עובדים הם מעדיפים, כמעט רובם יעידו שחוץ מהניסיון המעשי, חשוב להם עובד שיודע ללמוד, להעמיק, להסיק ולשאול שאלות. בתפיסה הבסיסית של מרבית המנהלים, קורס מקצועי כלשהו הוא לא תמיד מספיק ובזמן שהוא נותן את התיאוריה ואת הידע הבסיסי, הוא לא תמיד מפתח את היכולת של הלומדים בו להסתכל צעד מעבר, וללמוד יכולות כמו השלכה והסקת מסקנות. או בקיצור, יש סיכוי טוב שהם יגידו בחדרי חדרים שמדובר באנשים שכנראה חיפשו “קיצורי דרך”.
לעומת זאת, מסלול של תואר ראשון, הוא תובעני ודורש הרבה יותר מהסטודנטים שהחליטו להכנס למסלול החיים הזה. קודם כל מדובר במסלול שלוקח מספר שנים ושדורש שעיקר הפוקוס יוקדש אליו. שנית, הסטודנטים פעמים רבות נדרשים לעבודות ולמבחנים שמסייעים להם להבין את החומר, ליישם, לחשוב ולהסיק מסקנות מן התיאוריה אל האמת הביצועית. ושלישית, בסופו של דבר, תואר גם מפתח יכולות של למידה והתעמקות שחשובים לכל תפקיד ולכל סוג עבודה שרוצים להתקדם ולהצליח בה.
שאלו הן העובדות בשטח, זה רק ברור למה מעבידים תופסים אקדמאיים כמועמדים שמראש, פוטנציאלית לפחות, עדיפים יותר.

יש מקצועות שתואר ראשון מהווה תנאי מחייב כדי לעסוק בהם

אבל לא רק סט הכישורים שתצאו איתם מהתואר הראשון אל העולם יסייע לכם בשוק העבודה. אלא גם עצם תעודת התואר הראשון עצמה.

האם אתם יכולים לדמיין לעצמכם שתלכו לטיפול אצל רופא ללא תעודה? שמי שייצג אתכם בבית המשפט, יהיה עורך דין מטעם עצמו ולא מישהו שהוסמך לכך? כפי שאתם יכולים להבין קיימים מקצועות שפשוט אי אפשר לעסוק בהם ללא תואר ראשון והסמכה פורמאלית. כאלו הם מקצועות כמו הנ”ל וכן מקצועות כמו ראיית חשבון, כלכלה, פסיכולוגיה ועוד.

נוסף על כך, מקצועות רבים כמו מדעי המחשב בהתמחויות של יזמות או לינוקס, או שמאות מקרקעין ולימודי נדל”ן הנלמדים כיום במסגרת לימודי תואר ראשון בכלכלה  במוסדות השונים, הופכים לתחרותיים יותר גם למועמדים אבל גם לעוסקים במקצועות הללו בפועל מול קהל הלקוחות. כאשר התפיסה הרווחת בקרב הלקוחות לרוב, היא שמי שבעל תואר, הוא ככל הנראה, מקצועי יותר ושווה את הכסף עבור השירות שהוא נותן. שזו המציאות, אתכם יכולים להבין שלתואר הראשון יש גם ערך כספי ממשי וניכר מאוד.

לימודים יחד בתואר= חברים לאורך כל הדרך

ולבסוף, אין להתעלם גם מהחלק החברתי שלימודי תואר ראשון יכולים לסייע לכם בו. במהלך הלימודים סביר להניח שתרכשו חברים רבים וטובים לאורך תקופה שיסייעו לכם לעבור תקופות מבחנים, אבל גם יכולים לסדר לכם את העבודה הבאה שלכם. שותפות הגורל והלמידה המשותפת עושים את הסיכוי שהקשר ישמר לאחר התואר, גדול הרבה יותר מאשר כמה חברים שרק בילו כמה חודשים יחדיו במסגרת קורס מקצועי וסביר להניח שיעלמו לאחר מכן לעיסוקיהם.

לסיכום, לתואר הראשון יש כיום חשיבות גדולה במספר מישורים- גם בשוק העבודה כתנאי כניסה והתקדמות בתפקידים משמעותיים, כמאיץ ומסמן יכולות למידה והסקה שמתרגמות לאחר מכן לכסף ולתפיסה סמכותית יותר בעיני הלקוחות, ולבסוף יש לתואר גם ערך חברתי גבוה בדמות נטוורקינג שיכול ללוות אתכם לאחר מכן לאורך כל חייכם המקצועיים.