Click edit button to change this code.
לקשר אדם-חיה יתרונות ייחודיים במגוון תחומים (בריאותיות, חברתיות, התפתחותיות, ורגשיות) בשלבי החיים השונים. שילוב מיטיב של בעלי חיים במרחב הטיפולי, מקדם תהליכים טיפוליים הייחודיים לגישת טיפול זו לאוכלוסיות שונות ובשלבי החיים השונים.

שילוב זה מבוסס על ההכרה שלבעלי החיים המשתתפים במרחב הטיפולי ישנן מחשבות, רגשות, ורצונות משלהם והתרומה הייחודית של גישת טיפול זו נובעת מהקשר ומערכות היחסים הנרקמות בין המטופל, בעלי החיים והמטפל. תפיסה זו מכתיבה בין את השאר את מיני בעלי החיים, הפעילויות השונות, והמרחבים השונים המתקיימים בתהליך הטיפולי.

עולם הידע והתוכן מורכב משלוש חטיבות עיקריות:

  • פסיכותרפיה ומדעי ההתנהגות.
  • עולם החי.
  • קשר אדם-חיה.

במטרה לפתח כישורים קליניים נאותים הלימודים משלבים קורסים תיאורטיים, התנסותיים, ועבודה מעשית בשטח. כנאמר לעיל, דגש מיוחד יינתן לידע התיאורטי, המחקרי, והמעשי בו הקשר אדם-חיה בא לידי ביטוי, מעשיר, ומעצים את התהליך הטיפולי.

  • בוגרי תואר ראשון לפחות ממוסד אקדמי המוכר ע”י המל”ג
  • ריאיון אישי ו/או קבוצתי.
  • השלימו קורסים במקצועות ליבת הפסיכולוגיה בהיקף נ”ז (המפורטים להלן),  *סטודנט שלא השלים קורסים אלו במהלך התואר הראשון נדרש להשלימם.
קורסהיקף (נ”ז)
מבוא לפסיכולוגיה2
פסיכולוגיה התפתחותית4
תיאוריות אישיות2
פסיכופיזיולוגיה (נוירופסיכולוגיה, או מוח והתנהגות, או פסיכוביולוגיה)2
פסיכופתולוגיה4
לבוגרי התכנית תוענק תעודת בוגר התכנית לטיפול בשיתוף בעלי חיים מטעם ביה”ס להכשרת מטפלים של החטיבה ללימודי חוץ במכללה האקדמית תל-חי.
  • תכנית דו שנתית הכוללת יום לימודים מלא במהלך שנת הלימודים האקדמית וקורסים מרוכזים במהלך חופשות הסמסטר והקיץ.
  • סך היקף התכנית: 840 שעות אקדמיות.
  • כמו כן, נדרש יום נוסף בשבוע לעבודה מעשית. לכל יום עבודה תתווסף שעת הדרכה אישית במימון התוכנית ומטעמה. הדרכה קבוצתית תתקיים במהלך שנת הלימודים.
  • סך היקף העבודה המעשית: 420 שעות.

* תינתן אפשרות לשנת הכשרה מתקדמת בשנה השלישית. שנה זו תכלול 960 שעות שמתוכן לפחות 700 שעות של עבודה מעשית בשדה (יכולה להיות עבודה בשכר), ועד 260 שעות שיינתנו על ידי המכללה כהדרכה קבוצתית וקורסים מתקדמים.

רכזי התכנית הנוספים:

 

אורי גיטלין: MBA  במנהל עסקים, מהנדס מזון וביוטכנולוגיה. מטפל בעזרת בעלי חיים (ממכון מגיד). מוסמך Eagala לעבודה עם סוסים ואנשים, מדריך רכיבה טיפולית ומדריך רכיבה מערבית.עוסק כעשור בטיפול רגשי בעזרת סוסי פוני, כמו גם ברכיבה טיפולית וספורטיבית. התמחות בעבודה עם ילדים ונוער (כולל אוכלוסייה בסיכון) הדרכה וליווי תהליכים אישיים ומתן כלים להתמודדויות עם קשיים רגשיים, קוגניטיביים ומוטוריים.

כללי:

  • עלות הרשמה: 350 ₪.
  • מספר המקומות מוגבל, פתיחת הקורס מותנית במספר מינימאלי של נרשמים.
  • דמי ההרשמה לא יוחזרו במקרה של ביטול לימודים ע”י הנרשם.
ד''ר חגית ברנדס
ד''ר חגית ברנדסרכזת אקדמית
פעילה קלינית, אקדמאית, ומחקרית בתחום הטיפול הנעזר בבעלי חיים כחמש עשרה שנים. בעלת תואר ד”ר בעבודה סוציאלית אותו ערכה כדוקטורנטית של המכון לקשר אדם-חיה בביה”ס לעו”ס באוניברסיטת דנבר בארה”ב. במחקר התרכזה בהשפעות של התערבויות מבוססות טבע על התפתחות ילדים ונוער חיובית בשילוב זווית ראייה של פעילות אנושית ברת קיימא.