Click edit button to change this code.

׳נענע- תנועה מהפנים אל החוץ׳ היא תכנית תלת-שנתית ללימודי מחול, תנועה סומטית ויצירה. בשנה השלישית יתקבלו תלמידים/ות מתאימים/ת למסלול ייחודי המכשיר להוראת מחול בגעשות עכשוויות, משולב בתנועה סומטית ויצירה (ההכשרה מכוונת להוראת בוגרים, לא ילדים).
בתכנית זו ניתנים כלים, ידע ומרחב להתחבר לתנועת הגוף ולגלות את ההבעה האישית דרכה כמו גם להתמקצע בתחום ההוראה.

הגשת טופס מועמדות באתר: https://nana-movement.co.il
השתתפות ביום היכרות וראיון אישי.

בוגרי הקורס שיעמדו בכל התנאים הנדרשים יהיו זכאים לתעודה רשמית מקצועית
מטעם החטיבה ללימודי חוץ במכללת תל חי בשיתוף ״נענע-תנועה מהפנים אל החוץ״

  • התכנית מתקיימת בקיבוץ גניגר, תפתח ב- 15.10.2023 ותסתיים ב- 27.6.2024
  • בתכנית ישנם תכני ליבה (חובה לכל המשתתפים) ובחירה. תלמידי התכנית זכאים לבחור בכל תכני הבחירה המוצעים בטבלה עם קבלתם לתכנית, ללא עלות נוספת.
  • ימי ההיכרות לתכנית מתבצעים בשלושה מועדים שונים בחודשי יוני-יולי, הגעה ליום היכירות מותנה בהגשת טופס מועמדות.
  • בתום כל שנה ניתנת תעודה המוכרת על ידי מכללת תל חי. בסיום כל התכנית ניתנת תעודת הוראה של תנועה סומטית ומחול עכשווי ויצירה המוכרת על ידי מכללת תל חי.

נושאים מרכזיים לאורך הקורס:
תכני ליבה:

  1. מחול עכשווי– נלמד את עקרונות המחול העכשווי דרך תרגילים, רצפי תנועה ולמידת רפרטואר.
  2. לאבאן-ברטנייף חלק א׳– נתמקד במספר מושגים בסיסיים בשיטה כולל תנועה התפתחותית.
  3. לאבאן-ברטנייף חלק ב׳– נתנסה בדרכים להשתמש בשיטה באבחון, בהתבוננות ובהוראה.
  4. עבודה קבוצתית בתנועה– נלמד פורמטים אשר מאפשרים הקשבה קבוצתית ולמידה של ההשפעה של פרט על קבוצה ושל קבוצה על פרט.
  5. טכניקת רליס– נפגוש את היכולת של מערכת השלד להניע אותנו באופן דינאמי ויעיל הלוקח בחשבון את החלל שסובב אותנו ואת הכוחות הפיסיקליים שבתוכם אנו פועלים.
  6. טכניקת פלאיינג לואו (FL)- נלמד כיצד לנוע אל ומתוך הקרקע בצורה יעילה יותר תוך שמירה על מצב מרוכז וחקירה של שני החוקים העיקריים בפיסיקה: לכידות והתרחבות.
  7. קומפויציה ויצירה– בשיעור זה התלמידים יתנסו בתהליך יצירה אישי שמטרתו לעבד את חומרי הקורסים הנלמדים ולהשתמש בכלים הניתנים בתכנית לכדי מציאת קול אישי בתנועה.
  8. מעבדת סולו– נתנסה בתהליך יצירה אישי בתנועה, במהלכו כל תלמיד/ה יבחרו נושא אישי אותו יחקרו דרך כלים של אימפרוביזציה.
  9. כלים להוראה– נלמד הלכה למעשה את מלאכת ההוראה לבוגרים, תוך מציאת הייחודיות האישית של כל תלמיד כמורה.

 

תכני בחירה:

  1. אימפרוביזציה קבוצתית– ללמוד לנוע יחד, להרגיש בתוך הקבוצה ולאלתר יחדיו. בשיעורים נתנסה בשערי כניסה שונים לתוך האימפרוביזציה המשותפת. הקשבה, פיתוח רעיון תנועתי, תשומת לב למרחב, תגובתיות ויצירתיות ילוו את השיעורים.
  2. קונטקט- אימפרוביזציה– בקונטקט נדרש המשתתף להעמיק הן ביכולות טכניות של הבנת המרחב, הארגון הגופני, המומנטום והעברות משקל והן ביכולות רגשיות כגון לאפשר למישהו אחר להישען עלי, לסמוך, לקבל מגע, משקל ועוד.
  3. אנסמבל ״נענע״– באנסמבל מתנסים במופע מול קהל, בעבודה בחוץ, ביצירת מופע משותף.
  4. פלדנקרייז– שכלול יכולות הגוף לכדי מקסימום תנועה במינימום מאמץ.
  5. איינגר יוגה– שיעור יוגה בשיטת איינגאר, המתאפיינת בדיוק גופני ובויסות נשימה (פראנאיאמה), הגישה מהווה פרשנות מעשית ליוגה המסורתית.
  6. בלט– נלמד באופן בריא ונכון לגוף- יוצר תחושה פנימית ומרחבית של הרמוניה וחוויה אסתטית.
  7. ״פורטל לאגן״– בשיעור נלמד את הטכניקה של ריקודי הבטן הבאלדי, בשילוב השפעות עכשוויות והשפעות מעולמות פולקלור שונים.
עלמה מריה סימון
מנהלת ומורה

מקימה שותפה, מנהלת שותפה, מורה ב״נענע- תנועה מהפנים אל החוץ״.
בוגרת תואר שני במחול באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים (M.dance), בלימודי כוראוגרפיה באקדמיה. רקדה בלהקת “ביתא” (2018-2022) מנהלת וכוריאוגראפית של אנסמבל התנועה של כפר תקווה, לימדה מחול בתכנית התואר הראשון באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים (2020-2022), לימדה תנועה לזמרים ומוסיקאים באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, (המחלקה לביצוע, 2021-2022). יצרה כוריאוגראפיות למופעי תיאטרון, לימדה תנועה לשחקנים. העלתה את יצירותיה בארץ ובעולם, דוקטורנטית בבר אילן, בחוג למדע, טכנולוגיה וחברה.

השאלה המרכזית שאני חוקרת בעבודתי היא כיצד העיסוק במחול ובגוף יכול לטשטש את הגבולות בין אמנות וחיי היומיום, בין עשייה אמנותית לעשייה חברתית וסביבתית. עם זאת אני מאמינה שעל מנת להבין לעומק תנועה ומחול ישנו צורך במחקר עיוני. לכן לצד העשייה הפיזית בחרתי בדרך אקדמית.

אביטל בר־צורי
מנהלת ומורה

מקימה שותפה, מנהלת שותפה, מורה ב״נענע- תנועה מהפנים אל החוץ״. מנהלת את סטודיו פנטהריי בקיבוץ גניגר.
מטפלת בתנועה (MA) ובעלת תעודת הסמכה בניתוח ואבחון תנועה על פי לאבאן וברטנייף מבית ספר LIMS בארה”ב. בוגרת התכנית התלת שנתית ב’קבוצה לקונטקט אימפרוביזציה’ של דניה אלרז מתרגלת ומלמדת קונטקט אימפרוביזציה מזה 16 שנים ולמדה עם מורים רבים בארץ ובחו”ל. בתהליכי הסמכה של תכנית

 

Somatic Experiencing. אביטל בעלת תעודת מטפלת בעיסוי תאילנדי וכן תעודת הוראה בפילאטיס. יצרה ולימדה בבוסטון, במואב ובאירופה במספר פסטיבלים.

אני חושבת שלחקור תנועה זו תודעה אינסופית. ב’עבודה סומטית’ אנו נגשים לגוף מתוך הרצון לקרב בין החוויה הפיסית להבנה של תנועת הגוף והמבנה שלו. האחת משפיעה על השניה ולהפך. כשאנו מקרבות בין השתיים מתגלה הקשר שבין הגוף והנפש. מתוך הכרות עם דפוסי התנועה שלנו ולמידה של דפוסים שכבר שכחנו אנו יכולים לייצר שינוי משמעותי בחיינו.