Click edit button to change this code.
עידן ה”פוסט-קורונה”, עידן של מורכבות, חוסר וודאות ואתגרים חדשים, מדגיש עוד יותר את הצורך באסטרטגיות חדשניות להנחיה והובלת תהליכים משמעותיים – בקבוצות ויחידים המרכיבים אותן. בעולם החדש, המהיר והלא-צפוי בו אנו חיים – קבוצות של אנשים, צוותים וקהילות לא יכולים להסתפק עוד בלימוד פסיבי ועבודה שבלונית-היררכית.

אנשים, כיום יותר מתמיד, משתוקקים לחוויה קבוצתית משמעותית במרחב הפיזי והווירטואלי, חוויה בה הם נראים במלואם, חוויה בה ניסיון החיים, הידע והיצירתיות שלהם הם אבני בניין מהותיות בעבודת הקבוצה. אסטרטגיות ההנחיה החדשניות שנלמד בקורס יעזרו לנו לחוות, לעצב ולהנחות מפגשים פיזיים ו-וירטואליים יצירתיים, דינאמיים, מרתקים ויעילים שעובדים עם החכמה הקולקטיבית.

במהלך הלימודים נחקור את כוחה של הקבוצה ונלמד לעצב תהליכים קבוצתיים משמעותיים. נכיר ונתרגל הנחיה השתתפותית, שיטות תקשורת וקבלת החלטות יעילות וגישות חדשניות ויצירתיות מכלל רחבי העולם להובלת תהליכים ופרויקטים. נתייחס כמובן גם לאתגרי התקופה, להנחיה וירטואלית ולעבודה קבוצתית בתנאים של מורכבות וחוסר וודאות. התוכנית תאפשר מרחב למידה להתנסות הן כמשתתפים והן כמנחים במגוון של כלים וסגנונות הנחיה.

הק”ה- הנחיית קבוצות השתתפותית, היא מערכת הפעלה חדשנית להנעה והובלה משותפת של קבוצות ותהליכים, שמורכבת מכלים, מתודולוגיות ומודלים, שנאספו ב-30 שנים האחרונות ממקומות שונים בעולם, ומאפשרים עבודה מודעת ופורה בתנאים של מורכבות, כאוס ואי-ידיעה, גם באון ליין.

שיטות ההנחיה בהן עובדים ז’קלינה וליאו, מבוססות על התנסות והשתתפות, ומעודדות תקשורת אותנטית, יצירתיות, פרודוקטיביות ויצירה משותפת. לז’קלינה וליאו יש תשוקה עמוקה להנחייה ואמונה שהשיטות שאספו יכולות ליצור שינוי אמיתי בארגונים וקהילות. מתוך כך, החליטו ז’קלינה וליאו לחלוק את הידע שלהם ויצרו את תוכנית הלימודים הזו.

התכנית מלמדת את שיטות ההנחיה החדשניות ביותר הקיימות כיום, שחלקן מתחילות להגיע לישראל רק לאחרונה, ומאגדת אותן לקורס אינטגרטיבי אחד. זהו קורס חובה לכל מי שעובד/ת עם אנשים  במציאות המורכבת של היום ושואפ/ת להניע ולתחזק תהליכים קבוצתיים ברי-קיימא.

למידע נוסף אודות BEINCO ומנחי התוכנית, היכנסו לאתר: www.beinco.org

עניין וסקרנות בהבנה מעמיקה של קבוצות, בניית קבוצות ועיצוב תהליכי שינוי
למשתתפים שיעמדו בדרישות התכנית וחובת הנוכחות, תוענק בסיום התכנית תעודת בוגר קורס “הנחיית קבוצות השתתפותית והובלת תהליכים” מטעם החטיבה ללימודי חוץ של המכללה האקדמית תל-חי.
16 מפגשים של 5 ש”א + שתי סדנאות שייקבעו בהמשך (סה”כ היקף התכנית – 90 שעות אקדמיות). ימי הלימוד: ראשון, בין השעות 16:00-20:00
מטרות התכנית:

1. הכשרה באסטרטגיות חדשניות והשתתפותיות להנחיית מפגשים פיזיים ו-וירטואליים יצירתיים, דינאמיים, מרתקים ויעילים
  2. רכישת כלים ליצירת אמון, אינטימיות ושיח משמעותי שמובילים לתוצרים במרחב הפיזי והווירטואלי
  3. היכרות עם ותרגול כלים ליצירת קבוצה תהליכית ומחויבת העובדת ומתפתחת יחד
  4. הכשרת אנשי מקצוע מתחומים טיפוליים, חברתיים, ארגוניים וחינוכיים לעבודה עם קבוצות כמנחים ומובילי תהליכים
  5. העצמה אישית וחיזוק הזהות המקצועית

אופן הלמידה:

• הכשרה סדנאית וחווייתית, תיאורטית ויישומית- המפגשים יכללו התנסות וידע תיאורטי.
  • שיטות ההנחיה והמתודולוגיות החדשניות ביותר בעולם.
  • תרגול אישי וקבוצתי, למידת עמיתים.

מטלות:

השתתפות פעילה בלפחות 80% מהמפגשים, התנסות בהנחיה קצרה במפגשי הפרקטיקום, תיכנון תהליך השתתפותי והנחייתו וכתיבת תיעוד רפלקטיבי.

ז'קלינה ישעיה וליאו נתנזון
ז'קלינה ישעיה וליאו נתנזוןרכזים אקדמיים
ז’קלינה (MSW) – יזמית חברתית עם ניסיון רב בעיצוב תהליכים, ייעוץ והנחיה לארגונים וקהילות בארץ ובעולם. מנחה בתכניות בין לאומיות ליזמים חברתיים וסוכני שינוי (האו”ם, קרן קופי אנאן, אשוקה). בשנת 2016 הקימה יחד עם ליאו את Beinco, חברת יעוץ שתומכת בקהילות וארגונים בתהליך הגשמת החכמה הקולקטיבית שלהם ויצירה משותפת של שינוי חיובי, דרך סדנאות וסמינרים טרנספורמטיביים ותהליכי פיתוח ארגוני.
ליאו נתנזון – (M.A בניהול מלכ”רים) חוקר, אוהב אדם ומורה. ליאו ניהל וליווה ארגונים בחברה האזרחית, עבד עם קהילות מסוגים שונים, והוביל תהליכים חינוכיים. הוא פעיל וחוקר בתחומים של מחאות חברתיות וסביבתיות ויצירת תרבות אלטרנטיבית בישראל. ליאו ניהל את החממה החברתית-אקולוגית בבית הספר הדמוקרטי עינות ירדן, והנחה בתוכנית “סיפור ישראלי” של מכון הרטמן.

תלמידים ממליצים

אני ממליצה על תכנית הלימודים הייחודית הזו לכל מי שרוצה לעבוד בהנחיה עם קהילות, בעיקר מפני שהלימודים אפשרו לי בנייה של זהות ותפיסה חדשנית כמנחה. העקרונות של התפיסה ההשתתפותית נוגעים במהות של מה שמניע אנשים היום ומבהירים איזה כוח גדול יכול להיות לנו אם נשתף פעולה. תכנית הלימודים הזו חושפת להמון ידע וכלים פרקטיים להובלה של תהליכים, ומקנה מיומנויות חדשות להנחיה. מעבר לכך, נחשפתי בקורס לתחומי דעת של מנהיגות, למדתי איך להוביל אנשים ולספק חוויה מעצימה לקבוצות, שמאפשרת לשינויים גדולים לקרות ולתהליכים חשובים להתגשם. ההנחיה של ז’קלינה וליאו מקצועית ונעימה. הם יוצרים עבור כל משתתף/ת מפגש גם עם הקבוצה וגם עם עצמו/ה, ומלווים את תהליך הצמיחה. אני מקווה שהבשורה הזו תופץ עוד ועוד
רותם קבלו, בוגרת הקורס. מנהלת המחלקה לפיתוח קהילתי במועצה אזורית גולן