לפרטים והרשמה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי או חייגו 04-8181855 שלוחה 5




גבינה היא מוצר חלב מוצק. משחר ההיסטוריה, האדם משתמש בטכנולוגיית ייצור הגבינה בכדי לשמר את
תכונותיו התזונתיות של החלב לאורך חודש היובש של בהמתו. מוצר זה הפך נפוץ ובסיסי ברוב חלקי העולם
ובאופן טבעי התפתחו מסורות וטכנולוגיות שונות לייצור הגבינה.
סוגי הגבינה השונים נבדלים במקור החלב (סוג החיה ותזונתה), טכניקת הייצור, סוגי החיידקים ועובשים, רמת השומן, זמן הבחלה שונה ועוד…

הלימודים יתקיימו במטבח הלימוד במכללה האקדמית תל-חי וישלבו חומר עיוני והרצאות פרונטאליות לצד חלק מעשי – הכנת גבינות ומוצרי חלב.

כל מי שמעוניין ללמוד את התחום ולהכין סוגי גבינות שונות בביתו.
לבוגרי הקורס תוענק תעודה סיום קורס "ייצור גבינות" מטעם החטיבה ללימודי חוץ של המכללה האקדמית תל-חי.
9 מפגשים שבועיים, שעות הלימוד 16:30-19:45, סה"כ 36 שעות אקדמיות.
בכל מפגש יקבלו התלמידים את הציוד הדרוש להכנת הגבינה בבית. בנוסף, יקבלו התלמידים חלב טרי לכל שיעור, סכין ארוכה וציוד וחומרים נוספים לצורך הכנת הגבינות. על כל תלמיד להביא מהבית סיר המכיל לפחות 4 ליטרים.

במהלך השיעורים יכינו התלמידים מגוון סוגי גבינות, ביניהן גבינה צ'רקסית, יוגורט וגבינה לבנה, קממבר, צפתית, בולגרית, רוקפור ועוד.

כללי:

  • עלות הרשמה: 250 ₪.
  • מספר המקומות מוגבל, פתיחת הקורס מותנית במספר מינימאלי של נרשמים.
  • דמי ההרשמה לא יוחזרו במקרה של ביטול לימודים ע"י הנרשם.
חן ריבקורכז אקדמי
בעל תואר ראשון BA במדעי המזון, גבן ורפתן. בעל שנות ניסיון בעבודה כגבן במחלבות באיטליה (טוסקנה) ובצרפת.

תלמידים ממליצים

הקורס היה מצוין ובהחלט ענה על המצופה. חן היה זמין ונגיש לכל שאלה, בעל ידע רב בתחום הגבינות והמזון ויכולות הדרכה נפלאות.