לפרטים והרשמה
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי או חייגו 04-8181855 שלוחה 5

המאה ה- 21 הביאה עמה שינויים רבים, המצריכים אסטרטגיות הנחיה וניהול חדשניות עם קבוצות ויחידים. בעולם החדש צוותים וקהילות זקוקים לחוויית למידה ועבודה שאינה פסיבית, חוויה בה הם נראים ונלקחים בחשבון. אסטרטגיות הנחיה חדשניות שמות במרכז את בניית הקבוצה וכל אחד מהחברים/ות בה, ומדגישות יצירת תהליך קבוצתי מיטיב ואפקטיבי והגשמה של החכמה הקולקטיבית הטמונה בקבוצה.

במהלך הלימודים נחקור את כוחה של הקבוצה ונלמד לעצב תהליכים קבוצתיים משמעותיים. נכיר ונתרגל הנחיה השתתפותית, שיטות תקשורת וקבלת החלטות יעילות וגישות חדשניות ויצירתיות מכלל רחבי העולם להובלת תהליכים ופרויקטים. התכנית תאפשר מרחב למידה להתנסות הן כמשתתפים והן כמנחים במגוון של כלים וסגנונות הנחיה, שיאפשרו לבוגרים/ות לעצב ולהוביל תהליכים משמעותיים בארגונים וקהילות.

את ארגז הכלים העשיר שלהם בהנחייה אספו ז'קלינה וליאו סדנא לאחר סדנא, בכל פעם במקום אחר בארץ ובעולם. שיטות ההנחייה בהן הם עובדים מבוססות על התנסות והשתתפות, ומעודדות תקשורת אותנטית, יצירתיות, פרודוקטיביות ויצירה משותפת. לז'קלינה וליאו יש תשוקה עמוקה להנחייה ואמונה שהשיטות שאספו יכולות ליצור שינוי אמיתי בארגונים וקהילות. מתוך כך, החליטו ז'קלינה וליאו לחלוק את הידע שלהם ויצרו את הקורס הזה. קורס הובלת תהליכים והנחיית קבוצות השתתפותית הוא קורס ראשון מסוגו בארץ, בכך שהוא מביא את שיטות ההנחייה החדשניות ביותר הקיימות כיום, שחלקן מתחילות להגיע לישראל רק לאחרונה, ומאגד אותן לקורס אינטגרטיבי אחד. זהו קורס חובה לכל מי שעובד/ת עם אנשים  במציאות המורכבת של היום ושואפ/ת להניע ולתחזק תהליכים קבוצתיים ברי-קיימא.

ניסיון מקצועי (הוראה, טיפול, ניהול וכו')
למשתתפים שיעמדו בדרישות התכנית וחובת הנוכחות, תוענק בסיום התכנית תעודת בוגר קורס "הובלת פרויקטים והנחיית קבוצות השתתפותית" מטעם החטיבה ללימודי חוץ של המכללה האקדמית תל-חי.
20 מפגשים של 5 שעות אקדמיות, ועוד שני אינטנסיבים- 20 שעות ו- 30 שעות אקדמיות. סה"כ 150 ש"א. ימי לימוד: א', בין השעות 15:30-19:30.
אופן הלמידה ונושאי הלימוד

• רכישת ידע תיאורטי ויישומי על אסטרטגיות הנחיה והובלת תהליכים שונות.
  • למידה סדנאית וחווייתית- בחינת סוגיות בעבודה בקבוצה באמצעות התנסות משחקית בתפיסות      חדשות. סימולציות סביב אירועים ואתגרים. אימון ותרגול אישי וקבוצתי.
  • הקבוצה תהווה קבוצת למידה ותרגול השואלת שאלות ובוחנת יחד דרכים להנחיה אפקטיבית.

כללי

• עלות דמי הרישום 250 ש"ח.
  • פתיחת התכנית מותנית במספר מינימאלי של נרשמים.
  • דמי הרישום לא יוחזרו במקרה של ביטול לימודים ע"י הנרשם.
ז'קלינה ישעיה וליאו נתנזון
ז'קלינה ישעיה וליאו נתנזוןרכזים אקדמיים
ז'קלינה – יזמית חברתית עם ניסיון של עשרים שנה בהדרכה, הנחייה ועשייה חברתית. לפני שנתיים, לאחר סדנאות והכשרות רבות להנחייה בכלים חדשניים והשתתפותיים, הקימה יחד עם ליאו את Beinco. ביינקו הוא עסק חברתי התומך בקהילות וארגונים בתהליך הגשמת החכמה הקולקטיבית שלהם ויצירה משותפת של שינוי חיובי, דרך סדנאות וסמינרים טרנספורמטיביים ותהליכי פיתוח ארגוני.

ליאו נתנזון – חוקר, אוהב אדם ומורה. בעל תואר ראשון באלטרנטיבות חינוכיות ופילוסופיה במכללת תל-חי ותואר שני בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים באוניברסיטה העברית. את העשור האחרון הקדיש ללמידה, התנסות ועשייה בתחום של ההתנהלות והתקשורת בקבוצות מסוגים שונים. ניסיון חייו כולל, בין השאר, ניהול וליווי ארגונים בחברה האזרחית, עבודה תהליכית עם קהילות מסוגים שונים, כמו גם הובלה והנחייה של תהליכים חינוכיים.

תלמידים ממליצים

קורס הנחיית קבוצות של Beinco היה בשבילי הזדמנות ללמוד כלים רבים להנחיה: הפעלת תלמידים דרך משחק, חידוד מטרות דרך "חלימה" (דרגון דרימינג), כלים לחשיבה משותפת של צוות, ניתוח ארועים בדרך חיובית, שיתוף תלמידים בהנחיה, דרכים למשוב ולסיכום, ועוד. נהניתי מאד מקורס עשיר ויצירתי, ומהנחיה מעבדת, מכילה ומאפשרת לי ולאחרים בקבוצה להתפתח. הצוות שלי ממשיך להתנסות בכלים שלמדתי, מתוך הרגשה שהם טובים ועובדים. תודה על הכל
נורית כהן עמדי, בוגרת הקורס